Tips till pajen
Grunden. Lägg salladsblad i botten på det gräddade pajskalet innan du lägger i räksalladen, så blir inte pajskalet mjukt och fuktigt.
Minipajer. Med frysta, färdiga pajskal går det snabbt och enkelt att göra små portionsvarianter av räkpajen
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten
Fyllning
6-8 salladsblad
3 hårdkokta ägg
1 burk skalade räkor varav 170 g räkor
3 msk hackad dill
2 msk riven pepparrot
2 dl lätt crème fraiche
½ saft av citron
Salt
Peppar
Garnering
300 g oskalade räkor
Dill
½ citron
1 gurka, (5 cm lång)
4 msk stenbitsrom
Instruktioner
- Ugn 225°
- Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 centimeter i diameter.
- Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Grädda i 15 minuter och låt kallna.
- Lägg salladsblad i botten på formen och lite upp på kanten. Hacka äggen och låt räkorna rinna av väl. Rör ihop dill, pepparrot och crème fraiche.
- Rör i ägg och räkor, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet.
Garnera med skalade räkor, sallad, dill, citron, gurka och rom.
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...
Supergod paj, och snabb att tillreda =)