Skaldjurspaj

Serverar: 6 portioner

Tips till pajen Grunden. Lägg salladsblad i botten på det gräddade pajskalet innan du lägger i räksalladen, så blir inte pajskalet mjukt och fuktigt. Minipajer. Med frysta, färdiga pajskal går det snabbt och enkelt att göra små portionsvarianter av räkpajen

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 6-8 salladsblad
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 burk skalade räkor varav 170 g räkor
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • ½ saft av citron
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 300 g oskalade räkor
  • Dill
  • ½ citron
  • 1 gurka, (5 cm lång)
  • 4 msk stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 centimeter i diameter.
    3. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Grädda i 15 minuter och låt kallna.
    4. Lägg salladsblad i botten på formen och lite upp på kanten. Hacka äggen och låt räkorna rinna av väl. Rör ihop dill, pepparrot och crème fraiche.
    5. Rör i ägg och räkor, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Garnera med skalade räkor, sallad, dill, citron, gurka och rom.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    peppra 24 september 2010

    Supergod paj, och snabb att tillreda =)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben