Paj fylld med räkor, musslor, dill, oliver, soltorkade tomater, ägg, grädde och riven ost.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk iskallt vatten
Fyllning
500 g räkor med skal
200 g musslor på burk
1 knippa dill
1 gul lök
Ca 20 gröna oliver
1 dl strimlade soltorkade tomater
3 ägg
3 dl grädde
2 dl riven ost, t.ex. emmentaler
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pajdeg: Blanda hastigt ingredienserna till degen. Kavla ut degen tunt, klä en pajform och skär bort överflödig deg (kan användas till galler). Nagga botten med en gaffel och ställ in formen i frysan ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Förgrädda pajskalet i 5-7 minuter direkt från frysen. Kanterna halkar inte ner så mycket om man gör så. Du kan också lägga ett bakplåtspapper i botten på pajskalet och fylla på med torkade gula ärter och sedan förgrädda. Därefter är det bara att lyfta upp papperet med ärterna.
- Skala räkorna och häll bort vattnet från musslorna. Finhacka dillen och skär löken tunt. Fördela skaldjuren och grönsakerna i pajskalet.
- Blanda äggen, grädden och osten i en bunke och krydda med salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna.
- Grädda pajen mitt i ugnen ca 50 minuter i 175 grader. Låt pajen svalna och servera med en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)