Skaldjurspaj från söder

Serverar: 4 portioner

Paj fylld med räkor, musslor, dill, oliver, soltorkade tomater, ägg, grädde och riven ost.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g räkor med skal
  • 200 g musslor på burk
  • 1 knippa dill
  • 1 gul lök
  • Ca 20 gröna oliver
  • 1 dl strimlade soltorkade tomater
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 dl riven ost, t.ex. emmentaler
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Pajdeg: Blanda hastigt ingredienserna till degen. Kavla ut degen tunt, klä en pajform och skär bort överflödig deg (kan användas till galler). Nagga botten med en gaffel och ställ in formen i frysan ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Förgrädda pajskalet i 5-7 minuter direkt från frysen. Kanterna halkar inte ner så mycket om man gör så. Du kan också lägga ett bakplåtspapper i botten på pajskalet och fylla på med torkade gula ärter och sedan förgrädda. Därefter är det bara att lyfta upp papperet med ärterna.
    4. Skala räkorna och häll bort vattnet från musslorna. Finhacka dillen och skär löken tunt. Fördela skaldjuren och grönsakerna i pajskalet.
    5. Blanda äggen, grädden och osten i en bunke och krydda med salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna.
    6. Grädda pajen mitt i ugnen ca 50 minuter i 175 grader. Låt pajen svalna och servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben