Skaldjurspaj med sufflétopp
Denna paj brukade vi göra i mitt föräldrahem. Tror faktisk att vi fick den första gången hemma hos min morfar. Den är lite annorlunda med sitt sufflétäcke, men underbart god! Kräver dock lite tid att göra.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g margarin, gärna flytande
2 msk vatten
Fyllning
500 g räkor med skal
1 burk krabba (170 g)
100 g färska champinjoner
1 msk margarin
Sufflésmet
2 dl crème fraiche
½ knippa dill
2 msk senap (vanlig svensk typ Slotts)
3 äggvitor
Instruktioner
- Gör pajdegen. Låt degen vila ca 1 timme i kyl. Klä en pajform med degen. Nagga den med en gaffel. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.
- Rensa räkor och häll spadet av krabban. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs dem i matfettet i några minuter. Varva räkor, champinjoner och krabba i pajskalet.
- Smaksätt crème fraiche med hackad dill och senap. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ned dem. Bred smeten över fyllningen. Grädda pajen i 200 grader i 20-25 minuter. Serveras med grönsallad med pressad citron.
Liknande recept
Kommentarer (0)