Skink och ädelostpaj.

Serverar: 8 portioner

En matig och smakrik paj som passar utmärkt till en god grönsallad.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sesamfrön
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3-4 kalla kokta potatisar, gärna färsk potatis
  • 200 g rökt skinka
  • 125 g ädelost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop mjöl, salt, sesamfrön, smör och vatten till en deg, för hand eller i matberedaren med kniven.
    2. Smörj pajformen, ca 24 cm i diameter.
    3. Tryck ut degen i formen, degen ska gå upp en bit längs kanterna.
    4. Ställ pajskalet i kallt i ca 30 minuter.
    5. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det i 10 minuter.
    7. Ta ut pajskalet ur ugnen och sänk temperaturen til l20 grader.
    8. Gör fyllningen.
    9. Tärna potatis och skinka.
    10. Lägg bitarna i det förgräddade skalet.
    11. Smula ädelosten över skinkan och potatisen.
    12. Gör äggstanningen:
    13. Rör ihop ägg och grädde.
    14. Smaksätt med salt och peppar
    15. Häll äggstanningen över fyllningen.
    16. Grädda pajen i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben