Skinksås med citron till pasta

Serverar: 2 portioner

5½ poäng/portion

Ingredienser

  • Valfri mängd pasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/4 tsk torkad chilipeppar
  • 1 citron
  • 50 g skinka
  • 1½ dl matlagningsgrädde, 4%
  • Salt
  • Instruktioner

    Krossa eller finhacka vitlöken. Fräs vitlöken på inte allt för stark värme i en fettsnål panna tills den blir guldfärgad. Lägg i chilipeppar. Tvätta citronen och riv skalet fint, se till att endast det gula kommer med, den vita hinnan gör att såsen blir besk (spara lite av citronskalet till serveringen). Skär skinkan i strimlor och blanda i pannan. Värm försiktigt och tillsätt citronskal och grädde. Låt sjuda utan lock ca 10 minuter. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll över såsen i en stor kastrull och lägg i den avrunna pastan. Smaka av med salt. Lägg upp den färdiga rätten, dekorera med lite strimlat citronska och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    monicadanell 26 juli 2009

    Hej igår provade jag skinksås med citron till pasta men det föll mej i i smaken mej jag tänker prova den igen fast utan citron monica

    monicadanell 26 juli 2009

    Hej vännen nu har jag gjort om den nu säger jag mumms va gott det blev jag tog några droppar citron saft och smaka av den det blev en 5 poäng monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben