Skomakarlåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

på lövbiff

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • 1 styck purjolök
  • 600 g lövbiff
  • Salt
  • Peppar
  • 12 stycken potatisar
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Börja med potatismoset Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min. Häll av vattnet. Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Värm mjölken. Blanda moset med varm mjölk och smör och vispa det fluffigt. Smaka av med salt och peppar.
    2. Köttet: Strimla baconet. Skölj och strimla purjolöken. Fräs bacon och purjolök i smör. Ta upp och håll varmt. Stek biffarna i smör. Smöret ska vara brunt när biffarna läggs i. Stek 2-3 min på varje sida, beroende på om du vill ha dem röda inuti eller genomstekta. Vispa ur pannan med lite vatten om du vill ha sky. Servera biffarna med bacon och lökfräs och potatismos.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben