Skots Kycklinggryta

Serverar: 6 portioner

God gryta på kyckling och potatis. Gillar du kyckling så lär du älska den här!

Ingredienser

  • 4 st kycklingsfileér
  • 10 potatisar
  • 2 - 3 stora gula lökar (skivade)
  • 5 - 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk paprika krydda
  • 1 tsk timjan
  • potatismjöl till rening
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar och bryn gyllenbruna i stekpanna. Skala potatisen och skär i ½ cm tjocka skivor, lägg hälften i botten på grytan. Lägg den skivade löken ovanpå potatisen och därefter kycklingen. Avsluta med ett lager potatis. Häll över vatten, buljong och kryddor. Gör en redning med potatismjöl och häll över. Täck med lock och ställ grytan i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 1 timme.
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Carro67 27 juni 2008

    Jag gillar kyckling i alla former och den här kycklinggrytan är min nya favorit, som jag kommer att laga fler gånger.

    farmoringer 15 juni 2011

    Tack för ett supergott recept...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben