Små björnbärspajer

Serverar: 8 portioner

Vik upp kanterna på pajdegen så att björnbären ligger kvar.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 150 g smör, kallt, i kuber
  • 3 msk vatten, iskallt
  • Fyllning
  • 400 g björnbär
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 st citron, 1 msk rivet skal
  • 1 msk florsocker
  • Tillbehör
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Mixa samman mjöl, socker och smör till en smulig deg. Tillsätt vatten och kör hastigt ihop till en deg. Låt vila kallt ca 30 min.
    2. Dela degen i 8 bitar, som formas till 8 bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 12 cm i diameter, på mjölat bakbord. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
    3. Sätt ugnen på 175°. Blanda björnbär, socker, potatismjöl och citronskal i en bunke. Fördela sedan bären på mitten av rundlarna. Vik upp kanterna på degen så fyllningen hålls kvar.
    4. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 25 min. Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben