Små tekakor

Serverar: 24 portioner

Tid: 1 timme

Goda

Ingredienser

  • 50 gr jäst
  • 50 gr margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • ca 850 gr (14 dl) vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i degbunken. Smält fettet och häll på mjölken. Värm till ca 37 grader. Häll degspadet över jästen och tillsätt salt. Blanda ner vetemjölet lite i sänder. Låt degen jäsa. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Dela degen i 24 delar och forma till runda bullar. Kavla ut bullarna till runda kakor. Lägg dem på plåt och nagga dem. Låt kakorna jäsa. Grädda i ugn, 225 grader ca 10 minuter.
    2. Pensla kakorna med hett vatten.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben