Smakfyllda auberginer med linsris

Serverar: 4 portioner

Overkligt mycket smak i en så enkel rätt! En urgod middag med medelhavsstämning. Ställ fram formen som den är och servera med några läckra tillbehör, som t ex tsatsiki, oliver och bröd. Psst.. Om du är halloumiälskare kan du riva ner extra halloumi även i fyllningen.

Ingredienser

  • 4 små auberginer, ca 230 g/st
  • ½ dl olivolja
  • ½ gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 250 g körsbärstomater, fintärnade
  • 2 msk hackad oregano
  • 100 g halloumi, finriven
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Linsris
  • 5 dl kokt ris
  • 1 förpackning kokta linser, ca 400 g
  • 1 dl hackad persilja
  • Servering
  • Eventuellt tsatsiki, oliver och bröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela auberginerna på längden och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Gröp ur auberginerna men lämna lite så att skalen håller sig stadiga. Skär aubergineköttet i mindre bitar. Lägg skalen i en ugnsform.
    3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt auberginekött, vitlök, tomater och oregano. Stek tills allt är ordentligt mjukt. Smaka av med salt och peppar.
    4. Fyll aubergineskalen och toppa med riven halloumi. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och de är gyllene.
    5. Blanda riset med linser och persilja.
    6. Servera auberginerna med linsriset och eventuellt tsatsiki, oliver och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben