Smögensås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Godare än påssåsen, lite krånglig men så värt det.

Ingredienser

  • 2 msk smörolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 morot
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ dl vitt vin
  • 2 ½ dl hummerfond
  • 1 dl grädde
  • 3 msk maizenaredning, ljus
  • 3 msk färsk , hackad dill (1 msk torkad)
  • Rivet skal från ½ citron
  • 300 g skalade räkor, delade om dom är stora (kan uteslutas)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    Skala lök och vitlök och hacka allt ganska fint. Putsa sellerin och skär den i skivor. Skala och strimla eller grovriv moroten. Värm smöroljan i en kastrull. Lägg i grönsakerna och fräs några minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomatpuré, vin och fond och sjud såsen 5-10 minuter utan lock. Tillsätt grädden, koka upp och red av enligt anvisning på paketet Lägg i örter, citronskal och räkor och värm såsen, men låt den inte koka. Smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben