Smördegsinbakad camembert

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Super god ostdessert

Ingredienser

  • 250 g camembert
  • 425 g smördeg
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl björnbärssylt, svartvinbärssylt eller annan sylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Dela osten i fyra bitar. Kavla ut smördegen och skär ut fyra delar, stora nog att täcka ostbitarna.
    3. Lägg osten på smördegen och vik över degen så den täcker osten. Tryck till i degkanterna. Överflödig deg kan läggas i rutmönster ovanpå degknytena. Nagga paketen med en gaffel. Vispa upp ägg och mjölk och pensla paketen med blandningen. Grädda ca 25 minuter i ugnen till gyllenbrun färg.
    4. Servera genast de krispiga ostknytena med en klick sylt.
    5. Det går lika bra att använda någon annan ost i paketen, jag har testat feta ost och chevre.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben