Smördegsinbakad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Festligt och matigt sätt att servera fläskfilé. En god potatissort är gott till och fräscha grönsaker.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 plattor djupfryst smördeg
  • 150 g spenat
  • 2 schalottenlökar
  • 120 g fäska champinjoner
  • 120 g kokt skinka
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 äggula
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Krydda fläskfilén och bryn den runt om. Låt den svalna.
    3. Fyllning: Finhacka lök, champinjoner och skinka. Lägg spenaten i kokande vatten en kort stund och skölj den sedan under kallt vatten. Fräs spenaten tillsammans med den hackade löken. Blanda ihop champinjoner och skinka med tomatpurén. Tillsätt vetemjöl, salt och peppar.
    4. Kavla ut degen till en rektangel och lägg köttet ovanpå. Bred fyllningen ovanpå, lägg på spenaten och svep om degen.
    5. Tryck ihop kanterna väl och pensla paketet med äggula. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
    6. Låt det inbakade köttet vila en stund, skär upp precis före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben