Smördegsinbakad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel variant av en klassiker

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 4 smördegsplattor à 85 g
  • 12-15 färska champinjoner
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk soja
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut två av smördegsplattorna något och lägg dem lite omlott i botten av en ugnsfast form. Skär fläskfilén i 1-1½ cm tjocka skivor och stek dem i lite smör eller margarin. Salta och peppra. Lägg dem på de utkavlade smördegsplattorna. Skiva champinjonerna och stek dem, blanda i philadelphiaosten och crème fraiche och rör ihop allt till en sås ( den blir ganska tjock ). Krydda med sojan. Bred ut svampsåsen över filén. Täck alltihop med de återstående två smördegsplattorna. Tryck ihop alla skarvar. Vispa upp ägget och pensla på smördegen. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter, eller tills smördegen fått lite färg. Servera med potatisgratäng och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Toby1 14 januari 2010

    Lagade denna och det smakade underbart!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben