Smördegsinbakad fläskfilé med aromsmör

Serverar: 4 portioner

Smördegsinbakad fläskfilé med aromsmör

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 700 g
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • 1 rulle färsk smördeg
  • 1 inlagd grillad paprika
  • 2 msk tapenade
  • 20 g rucolasallad
  • ½ kruka basilika
  • 1 äggula
  • Sesamfrön
  • Aromsmör
  • 75 g smör
  • 1 msk finhackad basilika
  • Rivet skal av en halv lime
  • Salt
  • Peppar
  • Rödvinssky
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Putsa, krydda och stek filén runtom i lite smör. Efterstek i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Koka ur pannan med skyn.
    2. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper på en plåt. Strimla paprikan.
    3. Fördela tapenaden, rucolan, basilikan och paprikan i en sträng mitt på smördegen. Lägg filen ovanpå. Pensla kanterna med äggula och rulla ihop till ett paket. Se till så att degen bara är dubbel vid skarven. Rulla runt smördegsrullen så att skarven kommer neråt, pensla med äggulan och strö sesamfrön över. Baka i ugnen 175 grader tills smördegen fått en fin färg.
    4. Blanda ingredienserna till aromsmöret.
    5. Skär försiktigt upp filén och servera med smör, skyn, lite grönsaker och klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    jonwall81 16 oktober 2010

    skiter man ut smördegs rullarna eller!? skulle ju vara bra om du la ut fulständiga recept!

    dersa 30 december 2011

    Väldigt gott blev det, fast jag hoppade över skyn..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben