Smördegsinbakad pirog med fläskfilé

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

En jättegod bjudrätt.

Ingredienser

  • 5 djupfrysta smördegsplattor eller en rund
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 400 g halvtinad putsad fläskfilé
  • Valfri marinad, finns att köpa, jag föredrar vitlök
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • Ca 1 dm purjolök
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 dl creme fraiche
  • Soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär det halvtinade köttet i tunna skivor. Lägg i marinad ett par timmar. Bryn sen i gryta eller stekpanna. Tillsätt champinjoner, hackad paprika och nålfint strimlad purjolök. Bryn lätt. Pudra över mjölet och blanda i creme fraichen. Smaka av med lite extra soja,salt och peppar. Låt puttra till en fast fyllning.
    2. Tina smördegsplattorna. Lägg dem omlott med lite vatten på skarvarna. Alt ta en stor rund smördegsplatta. Lägg fyllningen i mitten, vik ihop och tryck ihop skarvarna. Pensla med uppvispat ägg.
    3. Grädda i 20-30 min i 200 grader. Servera med en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Norton5 31 oktober 2010

    Jättegott och hyfsat enkel att tillaga. Jag la till finhackad vitlök och strimlad bacon, blev riktigt bra. Var nog lite för snabb med att lägga på fyllningen på smördegen för degen smälte nästan. Låter fyllningen svalna lite nästa gång. I salladen hade vi avokado och fetaost för att göra det lite mer "matigt".

    Norton5 31 oktober 2010

    Glömde det enda minuset... räcker bara till middag för 4 personer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben