Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Serverar: 20 portioner

Matiga snittar med honungssötma på den salta fetaosten.

Ingredienser

  • 1 förpackning färsk smördeg, 250 g
  • 1 ägg
  • 2 morötter
  • 1 tsk olivolja
  • 75 g fetaost
  • 1 dl créme fraiche
  • ½ dl skuren gräslök
  • 40 g ärtskott
  • 2 msk flytande honung
  • Svartpeppar
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär ut 20 rutor ur smördegen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel och pensla med lättvispat ägg.
    3. Hyvla moroten till långa remsor. Vänd runt i olja och lägg dem på samma plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Lyft bort morötterna och grädda smördegen gyllene och puffig ca 10 minuter till.
    4. Mosa fetaosten och rör ihop med créme fraichen. Bred krämen på snittarna och lägg morötterna ovanpå. Toppa med gräslök och ärtskott. Ringla över honung och dra ett varv med pepparkvarnen. Smula över lite flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben