Smörrebröd med fläskkarré

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Ett härligt smörrebröd ur en dansk klassiker.

Ingredienser

  • Bräserad fläskkarré
  • 1–1,2 kg fläskkarré utan svål
  • 3 dl balsamvinäger
  • 2 dl honung
  • 2 1/2 dl pale ale (öl)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 kvistar timjan
  • 2 lagerblad
  • 35 g salt
  • Nymalen peppar
  • Sallad
  • Gröna salladsblad (mangold, frisésallat, huvudsallat, rucola)
  • 90 g rostade, hackade valnötter
  • 2 ingrid marie-äpplen i strimlor
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • Finhackad gräslök
  • 1/2 rödlök i tunna skivor
  • Surdegsrågbröd och smör till servering
  • Instruktioner

    1. Fläskkarrén tillagas en eller två dagar före servering. Gnid in fläskkarrén med salt och peppar och låt den stå på köksbordet i ca 2 timmar.
    2. Blanda resten av ingredienserna till bräseringen i ett ugnsfast fat och vänd karrén i lagen. Ställ in fatet i ugnen på 160 grader i ca 2 timmar, vänd karrén varje halvtimme.
    3. Kyl karrén i lagen, vänd runt den i lagen, packa in i plastfilm och lägg på kylning. Sila lagen, skumma av fett, koka ihop till sirapskonsistens och kyl.
    4. Sallad: Gör en vinägrett av rapsolja vispad med ca hälften av den inkokta bräseringslagen, smaka eventuellt av med lite balsamvinäger.
    5. Blanda resten av ingredienserna till salladen, häll på vinägretten, smaka av med salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor och lägg på smörat rågbröd, häll lite inkokt bräseringslag över skivorna och toppa med salladen.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben