Smörstekt abborre med vitvinssås

Serverar: 4 portioner

Gott med kokt mandelpotatis.

Ingredienser

  • 400 g abborre
  • ½ tsk salt
  • ½ krm mald vitpeppar
  • ½ dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • Vitvinssås
  • 1-2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk fiskfond
  • 2 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1½ msk maizena majsstärkelse
  • 2 krm salt
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1-2 tsk hackad färsk dragon eller 1 krm torkad
  • Sommargrönsaker
  • 200 g sockerärtor
  • 125 g salladslökar
  • ½ knippe rädisor
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt fond, vatten, vin och grädde. Låt sjuda 5 minuter utan lock. Sila såsen och blanda ner majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Koka upp och smaka av med salt, citronsaft och dragon.
    2. Skölj och rensa grönsakerna. Snoppa ärtorna, skär löken i bitar och dela rädisorna. Koka 1 minut i lättsaltat vatten före servering.
    3. Skär bort benraden som sitter på mitten av abborrfilén. Skär fisken i ca 5 x 5 cm stora bitar. Blanda salt, peppar och ströbröd. Panera fiskbitarna i blandningen.
    4. Stek fisken i smör ca 5 minuter beroende på fiskens tjocklek.
    5. Servera på en bädd av grönskaer med vitvinssås och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben