Just den här typen av fiskrätter är jag förtjust i trots att jag inte är någon fiskälskare i övrigt. Det får gärna vara litet ostigt och med crème fraiche som ger en så otroligt god smak.
Ingredienser
1 purjolök
100 g färsk svamp, t ex champinjoner
1 msk smör
400 g fiskfilé, t ex sej, torsk eller hoki
Saft av 1/2 citron
1 dl vatten
2-3 tsk torkad dragon
3 msk finklippt dill
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl lätt crème fraiche
2 dl riven ost med stark smak, t ex prästost
Tillbehör
Pressad potatis
Gröna ärter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Dela och skölj purjolöken och skär den i skivor. Skiva svampen. Bryn svamp och lök i smör och lägg i en ugnssäker form. Lägg fisken på svamp- och lökbädden.
- Pressa citronsaft över fisken och häll på vattnet. Strö över dragon och dill och krydda med salt och peppar. Bred över crème fraichen och täck med ost. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20-25 minuter.
- Servera med pressad potatis och gröna ärter.
Liknande recept
Kommentarer (13)
Relaterade Artiklar
Lär dig laga god fisk
Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...
När fisk är som godast
Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...
Mmm, en riktig höjdare. Jag är inte heller någon fiskälskare men man måste ju få i sig sånt också. Detta kommer underlätta fiskätandet i framtiden.
Jättegott! Det blir gott om sås, och det uppskattas! Dessutom är det en nyttig maträtt om man använder lätt creme fraiche och mager riven ost. Smaksättningen är kanongod! Tackar!
Verkligen en läcker och smakrik fiskrätt. Jag har redan gjort den två gånger under de två senaste veckorna och det lär bli fler framöver. Gubben och jag älskar fisk och sedan vi hittat den prisbilliga och goda pangasius- (hajmal-) filén så äter vi det så ofta vi kan - stekt, kokt eller gratinerad.
Detta fiskrecept var utöver det vanliga! Det var verkligen gott! Jag och min sambo är inte alls förtjusta i fisk men vi försöker prova nya recept för att möjligen lyckas hitta något vi kan tänka oss att laga igen och det här var supergott!
Helt okej recept, gott med smält ost och fisk.
Har lite svårt för fisk men det här receptet gjorde då så att jag fick mersmak....Riktigt gott! Hade i röd paprika också.
Verkligen jätte gott och enkelt!! Det här kommer vi att göra fler gånger.
helt okej
Jättegott. Denna fiskrätt kommer jag att göra fler gånger.
Gjorde dubbel sats och hade hälften hoki och hälften lax. Jättegott och enkelt. Godkändes även av 1.5-åringen.
Jättegod fiskrätt! Inte sista gången vi åt detta.. henna6
Tack så jättemycket för en jättegod och lätt fiskrätt! Tänk vad bra dragon passar till fisk! Dragon tycker jag ofta glöms bort, även av mig själv.... Tack igen - denna rätt kommer att återkomma som middagsmat ganska stadigt! 5 poäng av mig.
Hej igen! Gjorde denna en gång till, till min gamla mamma som drabbats av stroke och inte kan laga mat själv. Måste bara kommentera att hon tyckte det var bland den godaste fiskgryta hon ätit! Jätteroligt - och du skall ha äran! Tack.