Serverar: 4-5 portioner
En soppa som lever upp till sitt namn. Du väljer smak och karaktär med de grönsaker du väljer.
Koka upp hönsbuljong. Lägg i grönsaker, t ex broccoli, Blomkål, och gul lök. Låt grönsakerna koka några minuter. Mixa grönsakerna med lite av buljongen till puré. Häll tillbaka i kastrullen och späd med buljongen. Smaka av med crème fraiche och riven ädelost. Red ev soppan med 2 msk vetemjöl. Servera med strimlad rökt lax eller skinka och ett gott bröd.
Musslor
Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Jordärtskockor
Jordärtskockan är mycket dyrare än både potatis och kålrot. För ett...
Mmmm, en riktigt god soppa. Jag använde blomkål o broccoli, ska prova andra grönsaker också. Tack för användbart recept!