Snabblagad isterband med skånsk potatis

Serverar: 4 portioner

En gammal hederlig husmansrätt, som går snabbt att laga om man använder djupfryst, tärnad potatis. För dig som vill vara ännu snabbare finns både pulversås och färdiglagad sås på tetra som kan användas till den här rätten.

Ingredienser

  • 4 isterband
  • 600 g djupfryst tärnad potatis
  • 1 gul lök
  • 25 g smör
  • Gräddsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • ½ tsk kinesisk soja
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Till servering
  • 1 dl tärnade, inlagda rödbetor
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 msk grovkornig senap
  • Instruktioner

    1. Stek isterbanden i en stekpanna eller i ugnen.
    2. Smält smöret till såsen i en kastrull, ta av från värmen och rör ner mjölet.
    3. Koka upp buljongen i en annan kastrull.
    4. Ställ tillbaka den första kastrullen på värmen och späd redningen med buljongen, lite i taget under ständig omrörning.
    5. Rör även ner grädden och krydda med soja, salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme utan lock i 5 minuter, rör om då och då.
    6. Skala och hacka den gula löken och fräs den i smör.
    7. Tillsätt den tärnade potatisen och låt den fräsa en kort stund, slå över såsen.
    8. Låt alltsammans puttra tills potatisen är mjuk, 5–8 minuter.
    9. Vänd ner rödbetshack, kapris och senap i den stuvade potatisen, krydda med salt och peppar. Servera med isterbanden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben