Snabblagade frukostmuffins med äpple

Serverar: 16 portioner

Lite nyttigare muffins med äpple, kanel, kardemumma, fullkornsmjöl och krossat linfrö.

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl råsocker
  • 1,5 dl lättmjölk
  • 50 g smör, smält
  • 3 dl mjöl, ljust & milt fullkorn
  • 0,5 dl linfrö
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk kardemumma kärnor
  • 2 äpplen
  • 1 msk kanel
  • 1 nypa råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och smält smör. Rör om.
    2. Blanda mjöl, linfrö, bakpulver och salt. Mortla kardemummafröna och tillsätt det. Rör ihop mjölblandningen med äggsmeten och fördela i muffinsformar eller muffinspanna.
    3. Skölj och skär äpplena i klyftor. Vänd dem i kanel och fördela dem i muffinsen. Strö över lite råsocker och grädda ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben