Snabbrimmad laxsoppa

Serverar: 4 portioner

Soppa med snabbrimmad lax, tar 30 minuter att göra. Perfekt vardagsrätt.

Ingredienser

  • 400 g lax i bitar
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk socker
  • 3 potatisar
  • 75 g rotselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 cm purjolök
  • Matolja till stekning
  • 7 dl fiskbuljong
  • 3 msk hummerfond
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • Instruktioner

    1. Krydda laxen med salt, peppar och socker.
    2. Skala potatisen och rotsellerin, skär rotfrukterna i små kuber. Skala vitlöken och ansa purjolöken. Skär vitlöken och purjolöken i tunna skivor.
    3. Fräs grönsakerna och rotfrukterna i lite olja i en kastrull några minuter utan att de tar färg. Häll på buljongen, fonden, grädden och vinet. Låt soppan koka i 10 minuter. Mixa eller vispa den slät. Smaka av med salt och peppar.
    4. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen hastigt på hög värme, ca 1 minut på var sida.
    5. Häll upp soppan i varma tallrikar, lägg i den stekta laxen och garnera gärna med ärtskott.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben