Snäckor i saffranstomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Spansk rätt som är fantastisk med bröd att doppa i den goda såsen.

Ingredienser

  • 500 g snäckor eller småmusslor (tex hjärtmusslor)
  • 1 nypa hel saffran eller en knivsudd mald saffran
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 liten gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 75 ml torr sherry
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk färsk hackad bladpersilja
  • 1 nypa ekrökt spansk paprika
  • 1 nypa kajennpeppar
  • 1 msk malda mandlar
  • Instruktioner

    1. Lägg snäckorna i blöt i kallt saltat vatten i ca 2 timmar, vilket bör räcka för att få bort det mesta av sanden i dem. Lägg saffranen i en skål med 2 msk hett vatten och låt dra.
    2. Värm oljan i en gryta och tillsätt löken. Låt den svettas utan att ta färg, ca 3 minuter. Tillsätt sedan vitlök, sherry, tomatpuré, persilja, paprika, kajennpeppar, saffran med vattnet och ytterligare 350 ml vatten. Koka upp och låt sjuda i 4 minuter.
    3. Häll i snäckorna och täck med lock, låt koka i 4 minuter till dess att snäckorna öppnat sig. (släng dem som inte öppnat sig) Rör ner mandeln och låt koka ytterligare 1 minut. Dra grytan från värmen och låt stå i 5 minuter täckt med lock.
    4. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben