Snickargryta med senapssås

Serverar: 10 portioner

En mustig och god gryta med mycket grönsaker, korv och kött. Till grytan serveras gott bröd med pumpakärnor och en senapsklick med hetta.

Ingredienser

  • 1 kilo benfri fläskkarré
  • 1 kilo pumpa
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 4 potatisar, gärna blå kongo
  • 500 g savoykål eller vitkål
  • 1 purjolök
  • 2 majskolvar
  • 3 starka korvar, t ex chorizo, kabanosser
  • 1 liter köttbuljong av tärning
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1/2 tsk kryddpepparkorn
  • 1 röd spansk pepparfrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl grovt hackad persilja
  • Senapssås
  • 1 dl skånsk senap
  • 1 dl dijonsenap
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Dela fläskkarrén till grytbitar. Skala pumpan och skär den i ca 2 cm stora bitar. Skala lök, vitlök, morötter och potatis. Klyfta löken och grovhacka vitlöken. Skär morötter och potatis i bitar. 2. Ansa kål, purjolök och majs. Skär det i bitar. Dela korven i mindre bitar. 3. Koka upp buljong. Tillsätt salt, svart- och kryddpepparkorn. Lägg ner köttet tillsammans med lök och vitlök. Låt det sjuda under lock ca 20 min. 4. Tillsätt pumpa, morötter, potatis, purjolök, kål, majs och korv. Låt grytan koka försiktigt i ca 10 min tills grönsakerna är färdiga och köttet mört. Undvik att röra för mycket i grytan, då blir grönsakerna lite mosiga. 5. Dela pepparfrukten, ta bort frön och mellanväggar. Hacka den fint. Fräs peppar i olja 1-2 min i stekpannan. Rör ner det i grytan och strö över persilja. 6. Blanda ingredienserna till senapssåsen. Servera grytan med senapssås och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben