Sockerfria chokladbiskvier

Serverar: 12 portioner

Tid: 2 timmar

Ärligt talat, inte lika goda som vanliga, men helt ok ändå.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • Sötningsmedel efter smak
  • ½ dl grädde
  • 1 droppe mandel- eller bittermandelessens
  • 2 äggvitor
  • 100 g smör
  • 2-3 msk kakao
  • 1 droppe vaniljessens eller en nypa mald vaniljstång
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Skålla och mal mandeln. Blanda med sötningsmedel och grädde till önskad konsistens och smaka försiktigt av med mandelessens. Blanda mandelmassan med 2 äggvitor till en smidig smet och klicka ut 12 kakor på plåt med bakplåtspapper på. Grädda i 10-12 minuter på 175 grader. Låt kallna helt. Rör samman smör, kakao, sötningsmedel och smaksättning till fyllningen och smaka av. Bred fyllningen lite toppigt på bottnarna och låt dem stå kallt, gärna i frysen i minst en timme. Smält 100 g choklad och doppa sidan med kräm i chokladen. Låt stelna i kylskåp.
    2. För päronbiskvier kan man ersätta kakaon i fyllningen med päronessens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben