Sockerfria chokladbiskvier
Ärligt talat, inte lika goda som vanliga, men helt ok ändå.
Ingredienser
200 g sötmandel
Sötningsmedel efter smak
½ dl grädde
1 droppe mandel- eller bittermandelessens
2 äggvitor
100 g smör
2-3 msk kakao
1 droppe vaniljessens eller en nypa mald vaniljstång
100 g mörk choklad
Instruktioner
- Skålla och mal mandeln. Blanda med sötningsmedel och grädde till önskad konsistens och smaka försiktigt av med mandelessens.
Blanda mandelmassan med 2 äggvitor till en smidig smet och klicka ut 12 kakor på plåt med bakplåtspapper på. Grädda i 10-12 minuter på 175 grader. Låt kallna helt.
Rör samman smör, kakao, sötningsmedel och smaksättning till fyllningen och smaka av.
Bred fyllningen lite toppigt på bottnarna och låt dem stå kallt, gärna i frysen i minst en timme.
Smält 100 g choklad och doppa sidan med kräm i chokladen. Låt stelna i kylskåp.
- För päronbiskvier kan man ersätta kakaon i fyllningen med päronessens.
Liknande recept
Kommentarer (0)