Sockerkaka

Serverar: 12 portioner

En enkel sockerkaka utan smör och mjölk, men så god. Går därför jätte bra till mjölkallergiker. Jag brukar även ha den som tårtbotten

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl kallt vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa socker och ägg poröst. Vänd i mjöl och vatten försiktigt. Häll upp i smord fspring form ca 24 cm, till tårta platt form 24 cm
    2. Sätt in i nedre delen av ugnen 175C ca 1 h. OBS!! Ugnen ska vara kall när kakan sätts in.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Baka smalt!
    Visst kan man baka smalt också! Det finns dessutom recept som blir rik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben