Söndagsgryta

Serverar: 4 portioner

En god gryta som man lätt kan öka på om man blir många till middag. Väljer man dessutom att ha en chilifrukt i grytan tillsammans med paprikan blir det lite extra fart på smaken.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av nötkött, t.ex. märgpipa eller högrev
  • 1 msk matfett
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk basilika, eller efter smak
  • ½ tsk salt, eller efter smak
  • 1 krm grovmalen svartpeppar, eller efter smak
  • 1 medelstor squash
  • 1-2 röda paprikor
  • (1 chilifrukt)
  • Instruktioner

    1. Värm matfettet i en gjutjärnspanna och bryn köttet lätt i omgångar.
    2. Häll i tomaterna och kryddorna och låt koka i 35 - 40 minuter.
    3. Skölj squashen och kärna ur paprikan och chilin. Skär i grönsakerna i stora bitar och hacka chilin fint.
    4. Lägg i grytan och låt koka ytterligare 15 minuter.
    5. Vill du ha extra styrka på grytan lägger du i paprika och chili så det får koka med nästan hela tiden. Paprikan mister sin knaprighet då, men det kan man lösa genom att ha en extra paprika som skärs i mot slutet av koktiden.
    6. Servera grytan med ris, sallad och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben