Söndagsgryta

Serverar: 4-6 portioner

En god och smakrik gryta som min mamma bjudit på flera gånger och som alltid blir lika uppskattad.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 bratwurst eller annan kryddstark korv
  • Smör
  • 1 strimlad röd paprika
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 tsk smulad mejram
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g syltlök
  • 150 g svarta oliver
  • 3/4 dl hackad ättiksgurka
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Skär korven i centimetertjocka skivor.Bryn kött och korv i smör i en tjockbottnad gryta. Lägg i paprikastrimlorna. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt grädden och låt koka upp. Lägg i syltlök, oliver och ättiksgurka.
    2. Låt grytan puttra i 10-15 minuter. Späd med buljong eller grädde om det behövs och smaka av.
    3. Servera med ris, pasta eller kokt potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben