Sötsur fläskkotlett

Serverar: 4 portioner

Lite annorlunda kotletter med en sötsur sås.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter med ben
  • 3 msk apelsinmarmelad
  • 2 msk soja
  • 1 msk fransk , grov senap
  • 1/2 tsk mycket finhackad chilifrukt (valfritt)
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olja
  • 1 purjolök
  • Apelsin till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda marmelad, soja, senap och finhackad chili i en skål. Rör ner vatten och blanda väl. Ställ åt sidan.
    2. Krydda fläskkotletterna med svartpeppar. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Lägg ner fläskkotletterna i stekpannan och stek dem 2 min på varje sida.
    3. Häll marmeladblandningen över fläskkotletterna och koka upp. Sätt ner till låg värme. Täck med lock och låt sjuda i 15 minuter. Skölj och skiva purjolöken och rör ner den i stekpannan.
    4. Lägg upp fläskkotletterna på serveringsfat och garnera med apelsin. Servera med skyn bredvid.
    5. Istället för apelsinmarmelad går det bra att använda gelé, t.ex. vinbärsgelé. Tillsätt lite mald ingefära till marmeladblandningen så blir smaken mer oexitisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    kristinahedberg 15 oktober 2008

    Jättegod fläskkotlett middag. Skyn var underbar. Både lite sur och söt. Rekommenderas !! Snabbt och enkelt att laga

    bocuracao 26 oktober 2008

    Kalasgott! Det blev lite annorlunda, men ändå väldigt gott. Jag hade ingen apelsinmarmelad, så jag tog mango chutney istället. Och så åkte det i en liten bit broccoli för att sonen som inte gillar grönsaker skulle få sitt också.... Tack för receptet! Bocuracao

    tyson378 29 januari 2011

    Gott och snabbt,gjorde själv lite mer sky. Nästa gång reder jag av den med arrowrot eller maisena.

    Endiliona 24 februari 2011

    Serveras bäst med potatis, eller ris? Hade tänkt laga detta ikväll! Ska bli spännande! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben