Sojafärssås med zucchinipasta

Serverar: 4 portioner

Uppfriskande, nyttig och smakrik rätt är aldrig fel. Att skala paprikan kan vara svårt, men det går lika bra att behålla skalet på. Glutenfri. Laktosfri. Äggfri.

Ingredienser

  • 500 g plommontomater
  • 1 selleristånd
  • 1 morot
  • 4 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor med skal
  • 2 timjankvistar
  • 1 röd paprika
  • Olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 300 g sojafärs
  • Salt
  • Peppar
  • 3 zucchini
  • Topping
  • Basilikablad
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Halvera tomaterna, skär sellerin i bitar och skiva moroten. Skala schalottenlökarna och halvera dem. Lägg tomater, selleri, morötter, schalottenlök, vitlök med skal och timjankvistar i en ugnsform. Lägg paprikan ovanpå. Stänk över ganska mycket olivolja. Rosta i mitten av ugnen i 30 minuter och låt svalna något.
    3. Ta bort timjankvistarna och avlägsna skalet från vitlöken, tomaterna och paprikan. Ta bort kärnor och mellanväggar från paprikan. lägg allt i en hög skål och blanda med en stavmixer. Stek färsen i lite olja och tillsätt tomatpurén. Tillsätt den mixade såsen, salt och peppar efter smak.
    4. Använd en juliennestrimlare för att skära zucchinin som tunn spaghetti alternativt gör tunna strimlor med en potatisskalare och ångkoka ovanpå en kastrull med kokande vatten i 1 minut.
    5. Servera zucchinipastan med såsen och garnera med basilika och olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben