Sojastrimlor inlagda som kryddsill eller glöggsill
Serverar: 1 portioner
Tid: 2 dagar
Sojastrimlor inlagda som kryddsill eller glöggsill
Ingredienser
125 g sojastrimlor (torrvara räcker till 2 inläggningar)
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika (12%)
1 msk salt
1 påse sillkryddor
Instruktioner
Om du vill kan du byta ut sillkryddorna mot 1 påse glöggkryddor, 2-3 lagerblad och 5 svartpepparkorn. Då får du en utsökt "glöggsmak".
Koka upp vatten, ättika, socker, salt och kryddor. Rör om tills sockret smälter och låt svalna.
Förväll sojastrimlorna enligt grundreceptet på förpackningen och låt även strimlorna svalna.
Skär lök och morot i tunna skivor. Varva strimlor, lök och morot i en glasburk. Häll på lagen så att
inläggningen täcks ordentligt. Låt stå i kylen ca 1-2 dygn före servering.