Sojastrimlor inlagda som kryddsill eller glöggsill

Serverar: 1 portioner

Tid: 2 dagar

Sojastrimlor inlagda som kryddsill eller glöggsill

Ingredienser

  • 125 g sojastrimlor (torrvara räcker till 2 inläggningar)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättika (12%)
  • 1 msk salt
  • 1 påse sillkryddor
  • Instruktioner

    1. Om du vill kan du byta ut sillkryddorna mot 1 påse glöggkryddor, 2-3 lagerblad och 5 svartpepparkorn. Då får du en utsökt "glöggsmak".
    2. Koka upp vatten, ättika, socker, salt och kryddor. Rör om tills sockret smälter och låt svalna.
    3. Förväll sojastrimlorna enligt grundreceptet på förpackningen och låt även strimlorna svalna.
    4. Skär lök och morot i tunna skivor. Varva strimlor, lök och morot i en glasburk. Häll på lagen så att inläggningen täcks ordentligt. Låt stå i kylen ca 1-2 dygn före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben