Solgul soppa på paprika och morot

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Recept från ICA

Ingredienser

  • 3 potatisar (gärna mandelpotatis)
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gula paprikor
  • 1/2 chilifrukt
  • Olja
  • 1 l höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk färsk ingefära
  • Pressad limesaft
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala och hacka potatis, morot och vitlöksklyftor. Skölj, kärna ur och skär paprika och chilifrukt i bitar. Fräs alltsammans i lite olja. Häll på buljongen och koka alltsammans mjukt. Mixa soppan slät. Riv ner ingefäran, hetta upp soppan igen och smaka av med lime, salt och peppar. Servera med finstrimlat limeskal, några tunna ringar chilifrukt och grön kvist (gärna koriander). Är soppan riktigt stark blir det gott med en klick crème fraiche eller matlagningsyoghurt på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben