Solskenspaj med salami

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Underbart god paj att bjuda på!

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 125 g margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 250 g cocktailtomater
  • 200 g fetaost
  • 150 g salami
  • 1 orange paprika
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 1½ dl riven ost
  • 1 dl gräddfil
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 50 g pinjenötter
  • Några cocktailtomater
  • Några skivor salami
  • Lite basilika
  • Instruktioner

    Arbeta samman pajdegen snabbt, låt den vila kallt i 20 minuter. Truck ut den i en pajform, nagga bottnen med gaffel och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader i 10 minuter. Skär tomaterna i halvor. Skär fetaosten i tärningar. Tärna salamin, ansa och skär paprikan. Fördela fyllningen i pajskalet. Vispa samman alla ingredienser i äggstanningen, salta och peppra. Häll äggstanningen över pajfyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen tills fyllningen stannat och ytan fått fin färg, ca 30 minuter.Garnera som du vill och servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben