Sommarpaj

En mycket omtyckt paj åt det syrliga hållet.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 hg smör
  • 1/2 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 5 dl lättcréme fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1 - 1 1/2 dl aprikosmarmelad
  • 1 - 1 1/2 msk vatten
  • Valfria frukter och bär
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull, blanda ner resten av ingredienserna till botten. Tryck ut degen i en pajform noggrant upp på kanterna, de sjunker ner under gräddning. Grädda i 10 - 12 minuter i 200 grader. Låt pajskalet svalna.
    2. Blanda ihop fyllningen och bred ut den i pajskalet. Låt stå kallt i några timmar.
    3. Blanda aprikosmarmelad och vatten i en kastrull, värm. Garnera pajen med frukt och bär. Pensla sedan över marmeladen. Tack vare "marmeladlocket" håller sig garneringen snygg i flera dagar (om pajen finns kvar så länge vill säga).
    4. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben