En mycket omtyckt paj åt det syrliga hållet.
Ingredienser
Botten
2 hg smör
1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Fyllning
5 dl lättcréme fraiche
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Garnering
1 - 1 1/2 dl aprikosmarmelad
1 - 1 1/2 msk vatten
Valfria frukter och bär
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull, blanda ner resten av ingredienserna till botten. Tryck ut degen i en pajform noggrant upp på kanterna, de sjunker ner under gräddning. Grädda i 10 - 12 minuter i 200 grader. Låt pajskalet svalna.
- Blanda ihop fyllningen och bred ut den i pajskalet. Låt stå kallt i några timmar.
- Blanda aprikosmarmelad och vatten i en kastrull, värm.
Garnera pajen med frukt och bär. Pensla sedan över marmeladen. Tack vare "marmeladlocket" håller sig garneringen snygg i flera dagar (om pajen finns kvar så länge vill säga).
- Ät och njut!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sommarpajer
Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...
Pajer
En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...