Sommarpaj i det gröna

Serverar: 4-6 portioner

"En paj jag svängde ihop en sommar då det var dags för picknick i solen. Solrosfröna gör att pajen får en nötig härlig smak. Servera gärna med bröd och sallad."

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2dl grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 dl hackad spenat
  • 100 g rökt skinka
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tomater
  • 1 msk timjan
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymald svartpeppar
  • ost för den som vill
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till pajdegen för hand eller i en mixer. 2. Ställ degen i kylen i en halvtimme. 3. Ta fram den och klä en pajform. 4. Picka pajskalet och förgrädda i 225 °C ca 10 minuter i mitten av ugnen. 5. Tina spenaten om den är fryst och krama ur vätskan. Strimla skinkan, blanda ner detta i spenaten och tillsätt solrosfrön. 6. Bred ut massan i pajskalet. Strö rikligt med timjan över. 7. Vispa samman ägg och mjölk. Krydda med salt och svartpeppar. 8. Häll blandningen i pajen. 9. Sätt in i ugnen, i samma temperatur, ca 30 minuter. Vill man ha ost på läggs denna på de sista 10 minuterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben