Sommarsnabb laxsoppa med saffran

Serverar: 3-4 portioner

Snabblagad soppa full av sommarens goda grönsaker. Soppan är även god att göra med torsk eller sej.

Ingredienser

  • 300 g laxfilé, ben- och skinnfri
  • 2 färska lökar
  • 1 morot
  • 150 g rotselleri
  • Olja
  • 1 paket saffran, ½ g
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 50 g babyspenat
  • 8 körsbärstomater
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Servering
  • Surdegsbröd eller fröknäckebröd
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i kuber. Skiva löken fint. Skala morot och rotselleri och skär dem i tunna strimlor. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och grönsaker i några minuter. Rör ner saffran. Lägg i laxkuberna. Tillsätt vin, vatten och buljongtärningar. Sjud i 5 minuter. Lägg i spenat och tomat och smaka av med salt och peppar.
    2. Servera gärna soppan med ett gott surdegsbröd eller fröknäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben