Sommarsoppa med kesoquesadillas
Serverar:
4 portioner
En smal soppa!
Ingredienser
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl vatten
1-2 msk vetemjöl
8 dl mjölk, 1 1/2% fett
1 tsk salt
1-2 krm mald vitpeppar
1 påse (550 g) djupfrysta sommargrönsaker
4 tortillabröd
250 g smaksatt keso, t ex med pesto
2 msk olja
Instruktioner
Koka upp buljongtärningarna med mjölken och vatten. Lägg i grönsakerna och låt koka under lock ca 10 minuter.
Blanda ut vetemjöl i lite kallt vatten och rör i soppan. Låt koka några minuter. Smaka av soppan med salt och mald vitpeppar.
Lägg ut två av tortillabröden på ett skärbräde. Fördela keson på tortillabröden. Lägg på resterande bröd och tryck ihop.
Stek bröden i omgångar i olja ca 2 minuter per sida. Skär dem i snibbar.
Servera soppan med kesoquesadillas till.
Liknande recept
Mammas sommarsoppa
25 min
3-4
Sommarsoppa
4
15 min
4
1
Gazpacho - äkta spansk sommarsoppa.
5
20 min
3-4
1
Micaelas mexikanska sommarsoppa
4
40 min
7-10
Zucchinisoppa med myntasmak
30 min
4
Okrochka
5
4
1
Sommarsoppa med lök
20 min
4
Sommarsoppa i mugg
30 min
4-5
Sommarsoppa med ärter och skinka från viktväktarna
12 min
2
Kommentarer (1)
cilla1980
8 november 2012
Mycket snabblagad och god soppa.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Mycket snabblagad och god soppa.