Sommarsoppa med kesoquesadillas

Serverar: 4 portioner

En smal soppa!

Ingredienser

  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk, 1 1/2% fett
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm mald vitpeppar
  • 1 påse (550 g) djupfrysta sommargrönsaker
  • 4 tortillabröd
  • 250 g smaksatt keso, t ex med pesto
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongtärningarna med mjölken och vatten. Lägg i grönsakerna och låt koka under lock ca 10 minuter.
    2. Blanda ut vetemjöl i lite kallt vatten och rör i soppan. Låt koka några minuter. Smaka av soppan med salt och mald vitpeppar.
    3. Lägg ut två av tortillabröden på ett skärbräde. Fördela keson på tortillabröden. Lägg på resterande bröd och tryck ihop.
    4. Stek bröden i omgångar i olja ca 2 minuter per sida. Skär dem i snibbar.
    5. Servera soppan med kesoquesadillas till.

    Liknande recept

    4
    15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    cilla1980 8 november 2012

    Mycket snabblagad och god soppa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben