Soppa - Krabbsoppa

Serverar: 4-6 portioner

En alltid uppskattad och smakrik soppa.

Ingredienser

  • 350 g krabbkött
  • 4 msk smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk torr sherry
  • persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Smält 1 msk smör i en kastrull på mycket svag värme och lägg i krabbköttet. Rör försiktigt och tillsätt hälften av mjölken. Öka värmen tills det börjar att ånga, lyft av kastrullen.
    2. Smält resten av smöret på savg värme och lägg i löken. Fräs den mjuk under omrörning i ca 10 minuter. Tillsätt mjölet och fräs ytterligare några minuter. Vispa i buljongen och resten av mjölken, koka upp under omrörning.
    3. Rör i grädden, lite i taget, och krydda med salt och peppar. Sänk värmen och låt sjuda i ca 15 minuter tills soppan är slät och tjock.
    4. Blanda ner krabbköttblandningen, späd ev soppan med mer buljong eller mjölk. Tillsätt sherryn och låt soppan sjuda ytterligare ca 5 min.
    5. Servera med hackad persilja över. Du kan med fördel klicka i créme fraiche och lite löjrom
    6. Det är kalasgott med stekta brödskivor till
    7. Tips: Om du har tillgång till färska krabbor, gör en fond på skalen (se mitt recept "Fond - räkor eller skaldjur") Soppan får en trevligare mörk färg och blir mer smakrik av både det färska krabbköttet och fonden gjord på skalen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben