Soppa med grönkål

Serverar: 4 portioner

Till servering: Servera soppan het, helst i varma tallrikar, med vispad grädde och nyskalade färska räkor.

Ingredienser

  • 1 medelstort stånd grönkål
  • Vatten
  • Salt
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 lliter vatten
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • Salt
  • Vit- eller svartpeppar
  • (½-l tsk timjan, mejram eller körvel eller ½ dl hackad gräslök)
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 hg färska räkor
  • Instruktioner

    Rensa och skölj grönkål Repa bladen från grova stjälkar, skär bladen i breda strimlor. Lägg ner grönsakerna i kokande saltat vatten (½ tsk salt till 5 dl vatten). Koka grönkål 10 -I5 min. Slå bort spadet. Hacka grönsakerna grovt eller fint. De kan också finfördelas i matberedare eller mixer. Smält fettet i en gryta. Lägg i hacket och låt det fräsa ett par minuter. Strö över mjölet och rör om. Späd med vattnet, lite i taget och koka upp. Tillsätt smulade buljongtärningar och koka 3-5 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben