Soppa med mangold

Serverar: 4 portioner

Mangold är gott i soppa, du kan koka spenat och nässlor på samma sätt.

Ingredienser

  • Ca 500 g mangold
  • 1 schalottenlök
  • 3 tärningar grönsaksbuljong
  • 12 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Mald vitpeppar
  • Brödkrutonger
  • Parmesanost
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Skär mangoldbladen i mindre bitar och hacka löken. Fräs lök och mangold lätt med smör i en gryta.
    2. Smula ner buljongen och späd med vatten. Koka cirka 15 minuter eller tills mangoldbladen är mjuka, späd med mjölk efterhand.
    3. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med brödkrutonger i tallriken och parmesan att riva över.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    thelonius 8 juli 2009

    God soppa som kommer att göras igen. Tack för receptet!

    Annafbg 9 juli 2009

    Jag tog grädde i stället för mjölk och kryddade med lite färska örter. Blev riktigt gott, bra och lättlagad vardagsmat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben