Soppa med trattkantarell

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 30 minuter

Den här soppan älskas av alla. Supergod och bra till förrätt.

Ingredienser

  • 250 g trattkantareller
  • 10 cm purjolök
  • 70 g bacon
  • 7 dl vatten
  • 2 st svamp-eller hönsbuljongtärningar
  • 3 msk vetemjöl
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • ½ tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • Salt
  • Ev. vispgrädde
  • Instruktioner

    Rensa och förväll den färska svampen. Hacka purjolöken. Bryn bacon och lägg åt sidan så länge. Bryn svampen och purjolöken och strö över vetemjölet. Tillsätt vatten och buljongtärningarna. Späd med grädde och krydda med timjan, svartpeppar och salt. Låt allt koka 5-10 min. Lägg i bacon på slutet, smaka av och tillsätt ev lite vispgrädde på slutet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mariez66 27 september 2011

    Detta är den godaste soppa jag och min sambo har ätit!!! Mums!!!

    Relaterade Artiklar

    Vilken svamp..?
    Vi har verkligen blivit bortskämda med en massa härliga svampsorter...

    Svamp
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren går m...

    Svamplära!
    Passa på att lära dig de vanligaste svampsorterna!Svamp är en ömtål...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben