Soppa på Halloweenpumpa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna soppa gör jag på pumpaköttet som blir över när barnen har gjort sin halloweenpumpa. Även om det naturligtvis är godare med butternut squash-pumpa, så blir denna soppa riktigt god. Jag använder laktosfri grädde. Pumpakärnorna tar jag också rätt på och rostar, se separat recept.

Ingredienser

  • 1-2 msk rapsolja
  • ca 500 g pumpakött
  • ca 300 g skalad potatis (t ex mandel)
  • 1 normalstor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 syrligt äpple (ca 125 g)
  • 1 l hönsbuljong (från tärning el hemlagad)
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1,5 tsk timjan
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm pepparmix
  • 0,5 dl créme fraiche el turkisk youghurt
  • Instruktioner

    Ta rätt på pumpaköttet från en "Halloweenpumpa". Pumporna innehåller ju olika mängd kött, så fyll på med potatis så att det totalt blir 800 g tillsammans med pumpaköttet. Skär potatis, pumpakött, lök och äpplet i mindre bitar. Fräs hacket och pressad vitlök i rapsoljan i en kastrull i några minuter. Tillsätt hönsbuljongen. Koka under lock på låg värme i ca 20 minuter tills pumpan är mjuk. Tillsätt citronskal, citronsaft, timjan, vin och grädde. Låt koka upp. Ta soppan av värmen och mixa den. Tillsätt salt och pepparmix. Servera soppan med en klick créme fraiche eller turkisk youghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gourmet123 3 november 2016

    Soppan var riktigt god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben