Soppa på hare

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • Skrovet av en hare där ytter- och innerfileérna skurits ur
  • 2 st bogar av haren
  • 1 morot
  • 2 gula lökar
  • 1 palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 1 purjolök (det vita)
  • 5 cm ingefära
  • 2 l vatten
  • 20 enbär
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar
  • Garnityr
  • 2 dl kokta penne
  • 14 smålökar
  • ½ msk farinsocker
  • 1 purjolök (det gröna)
  • ½ msk smör
  • 150 g keso
  • saft av en ½ citron
  • salt
  • Instruktioner

    1. 1. Skala moroten, löken, palsternackan och ingefäran. Skär lök, rotselleri och purjolök grovt, skiva ingefäran. Hugg skrovet och bogarna i små bitar och fräs dem tillsammans med löken rotsellerin purjolöken och ingefäran Slå på vattnet, koka upp, skumma och tillsätt kryddorna samt palsternackan och moroten. Låt soppan sjuda till det återstår ca 8 dl. När moroten och palsternackan är lagom kokta ta upp dem och spara till garnityr.
    2. 2. Sila av fonden och plocka de största köttbitarna från benen och avvänd som garnityr. Skiva den kokta moroten och palsternackan.
    3. 3. Fräs smålökarna i socker och smör slå på fonden. Red med lite arrowrot utrört i kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Lägg i köttet, pastan, grova skivor av purjolöken samt den skurna moroten och palsternacka.
    4. Toppa med lite keso smaksatt med citron samt lite salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben