Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme
Efter jul vill både plånboken och kroppen att vi äter lite enklare, eller hur? Då är detta ett bra alternativ! Och gott är det dessutom!
Skölj linserna i kallt vatten och ställ åt sidan. Skala och tärna potatisarna. Skala och skär löken ganska grovt. Häll oljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs på medelvärme potatisen, löken och alla kryddor utom salt och peppar. Akta, potatisen fastnar lätt! Häll i linserna, rör runt lite och häll i buljongen. Låt allting småkoka under lock ca 20 minuter. Späd vid behov med mera vatten. Tillsätt tomatpurén. Låt linserna koka sönder och potatisen bli alldeles mjuk. Smaka av med salt och peppar. Servera med citronklyftor och gott bröd!
Odla vintergrönt
På vintern är det härligt att kunna odla sina egna purfärska grönsa...
Grodda hemma
Grodda kan du göra året runt men nu är det särskilt hög tid inför sall...
Årets Gröna Kock!
Niclas Rapp, 29, från restaurang Leijontornet i Stockholm vann den pre...