Soppa på rostad röd paprika

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod

Ingredienser

  • 3 stora röda paprikor
  • Olja till pensling
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlökskrydda
  • 2 dl vitt vin
  • ½ tsk torkad timjan
  • 5-6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Salt och svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 275 grader, kärna ur paprikorna, lägg dem på plåt med bakplåtspapper och pensla med lite olja. Rosta i ugnen ca 10 minuter eller tills skalet blir svart. Lägg paprikor att svalna i en bunke övertäckt med plastfolie. 2. Skala och grovhacka löken. Fräs löken i olja i en stek-panna ca 5 min. Skala och hacka vitlöksklyftan. Tillsätt vitlök, vin och timjan. Låt vinet koka ihop till hälften. 3. Tillsätt vatten och buljong- koka upp och låt koka ca 10 min. Skala paprikorna och skär dom i bitar lägg ned i soppan och mixa allting. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Jörgens hummersoppa
    Oj, vad folk njöt i vår monter! På Det Goda Köket i Älvsjö i helgen sm...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben