Serverar: 2 portioner
Tid: 30 minuter
Jättegod
1. Sätt ugnen på 275 grader, kärna ur paprikorna, lägg dem på plåt med bakplåtspapper och pensla med lite olja. Rosta i ugnen ca 10 minuter eller tills skalet blir svart. Lägg paprikor att svalna i en bunke övertäckt med plastfolie. 2. Skala och grovhacka löken. Fräs löken i olja i en stek-panna ca 5 min. Skala och hacka vitlöksklyftan. Tillsätt vitlök, vin och timjan. Låt vinet koka ihop till hälften. 3. Tillsätt vatten och buljong- koka upp och låt koka ca 10 min. Skala paprikorna och skär dom i bitar lägg ned i soppan och mixa allting. Smaka av med salt och peppar.
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...
Jörgens hummersoppa
Oj, vad folk njöt i vår monter! På Det Goda Köket i Älvsjö i helgen sm...