Soppa - Redd fisk- och skaldjurssoppa

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Propotionerna mellan fisk och räkor kan varieras som du själv vill.

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 1/2 l fiskbuljong
  • 1 msk smör
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 350 g fiskfilé, vit fisk
  • 200 g räkor, skalade
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Dill till garnering
  • Instruktioner

    1. Rengör musslorna och ta bort ev. "skägg" Ångkoka musslorna hastigt under lock ca 4-5 minuter (använd bara ett par msk vatten) skaka om kastrullen några gånger under koktiden.
    2. Låt musslorna svalna och tag ur köttet, spara all vätska och sila genom tygsil och spara det.
    3. Lägg mjölet i en skål och vispa ned så mycket buljong att du får en tjock smet, vispa ner ytterligare lite buljong så du får en tjock men slät redning.
    4. Smält smör i en kastrull och fräs chalottenlök och purjolök tills löken är mjuk, utan att bryna. Tillsätt musselspad och resten av fiskbuljongen och låt koka upp. Vispa långsamt i redningen och rör om väl och låt koka upp under kraftig omrörning. Sänk värmen och låt sjuda delvis täckt i15-20 minuter.
    5. Lägg i fisk och musslor, småkoka i ca 5 minuter, blanda i räkor och grädde. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda några minuter så allt blir varmt, strö dill över vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben