Soppa - Skaldjurssoppa med tomat

Serverar: 4-6 portioner

Du kan byta ut musslor eller räkor mot benfri vit fisk

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 msk smör
  • 2 st finhackade chalottenlökar
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 6 dl fiskbuljong
  • 200 g kammusslor
  • 200 g räkor
  • 1 1/4 del vispgrädde
  • 4 st tomater, urkärnade och hackade
  • 2 msk gräslök, klippt
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1/2 st citron, pressad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Rengör musslorna och ta bort ev. "skägg" Ångoka musslorna hastigt under lock ca 4-5 minuter (använd bara några matskedar vatten), skaka om kastrullen några gånger under koktiden.
    2. Låt musslorna svalna och tag ur köttet, spara all vätska och sila genom tygsil i en ny kastrull. Tillsätt vatten så det sammanlagt blir ca 4 1/2 dl.
    3. Smält smör i en kastrull och fräs chalottenlök mjuk utan att bryna, blanda ned mjölet och fräs ytterligare några minuter, späd med vinet. Häll i fiskbuljongen och rör om väl. Tillsätt spadet från musslorna. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda ca 10 min.
    4. Tillsätt kammusslor, räkor och musslor och koka upp. Rör i grädde, tomater, gräslök, pressad citron och persilja.
    5. Krydda och salta efter smak, strö lite hackad persilja på vid servringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben