Spätta för fest

Serverar: 4 portioner

Snabblagad supergod fiskgratäng

Ingredienser

  • 500 g rödspätta(fileer)
  • 1 burk champinjoncreme
  • 1 stor burk svart kaviar
  • 3 dl (hårdvispad) grädde (jag brukar aldrig vispa)
  • Salt
  • Peppar
  • Garniering
  • ca !/2 kg räkor
  • Instruktioner

    1. 225 grader ca 12 min
    2. Lägg fisken som tegelpannor på ett smort fat/form, bred champinjonkrämen över.
    3. Krydda och vispa grädden häll över fisken, in i ugnen.
    4. Kan serveras med ris, men rekomenderar pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    berggrenskan 20 april 2009

    Har gjort en liknade rätt som denna flera ggr. Koka fisken först i lite buljong och vitt vin. Gör en champinjonbechamel, slå över fisken och gratinera i ugn. Servera med svart kaviar, pressad potatis och en grönsallad. Tycker nog den blir ännu godare då champinjoncremen blandas ut i såsen bättre.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben